Potaž od brokolija
17/04/2018
: 6
: 15 min
: 55 min
: 1 h 10 min
: Lako
Autor: Nevena Avramovski
Sastojci
- – 1 srednja glavica crnog luka
- – 1 glavica brokolija (oko 350gr)
- – 1 manja šargarepa
- – 1 srednji kompir
- – Ulje (oko 50ml)
- – So
- – Biber
- – Peršun
- – Oko 500ml vode
- – 50ml pavlake za kuvanje
Uputstvo
- Korak 1 – Luk ispržiti na ulju, dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju.
- Korak 2 – Iseći povrće i dodati u šerpu sa začinima i vodom.
- Korak 3 – Kuvati na umerenoj vatri dok povrće ne omekša.
- Korak 4 – Kada je skuvano ručnim mikserom ili blenderom ispasirati sastojke, dodati pavlaku za kuvanje i vratiti na ringlu dok ne proključa.
- Korak 5 * Ukoliko želite malo bistriju čorbicu možete dodati još vode kako bi se razredila. Po želji servirati uz krekere.