Jagnjetina sa spanaćem i pavlakom – kapama
20/03/2018
: 6
: 45 min
: 45 min
: 1 h 30 min
: Srednje
Autor: Vlado Veljanovski
Sastojci
- – 1kg jagnjećeg mesa bez kostiju
- – 1 veza mladog crnog luka
- – 1kg spanaća
- – 100gr brašna
- – Mast ili ulje
- – So
- – Biber
- – 1 kašičica aleve paprike
Uputstvo
- Korak 1 – Meso se iseče na krupnije kocke.
- Korak 2 – Svaki komad se uvalja u brašno i proprži na masti ili ulju dok ne porumeni.
- Korak 3 – Proprženo meso se odvoji na stranu.
- Korak 4 – U masnoći u kojoj je prženo meso lagano propržiti sitno seckanu vezu mladog crnog luka.
- Korak 5 – Vratiti meso na luk i dodati vode da pokrije meso.
- Korak 6 – Dinstati 10-ak minuta na laganoj vatri.
- Korak 7 – Dodati svež spanać.
- Korak 8 – Kuvati zajedno sa mesom, dok meso ne postane mekano.
- Korak 9 – Začiniti po ukusu (so, biber, aleva paprika…).
- Korak 10 – Poslužiti toplo sa pavlakom ili kiselim mlekom.