<

Jagnjetina sa spanaćem i pavlakom – kapama

Jagnjetinja sa spanaćem i pavlakom - kapama - Ručak

Jagnjetina sa spanaćem i pavlakom – kapama

20/03/2018
: 6
: 45 min
: 45 min
: 1 h 30 min
: Srednje

Autor:

Sastojci
  • – 1kg jagnjećeg mesa bez kostiju
  • – 1 veza mladog crnog luka
  • – 1kg spanaća
  • – 100gr brašna
  • – Mast ili ulje
  • – So
  • – Biber
  • – 1 kašičica aleve paprike
Uputstvo
  • Korak 1 – Meso se iseče na krupnije kocke.
  • Korak 2 – Svaki komad se uvalja u brašno i proprži na masti ili ulju dok ne porumeni.
  • Korak 3 – Proprženo meso se odvoji na stranu.
  • Korak 4 – U masnoći u kojoj je prženo meso lagano propržiti sitno seckanu vezu mladog crnog luka.
  • Korak 5 – Vratiti meso na luk i dodati vode da pokrije meso.
  • Korak 6 – Dinstati 10-ak minuta na laganoj vatri.
  • Korak 7 – Dodati svež spanać.
  • Korak 8 – Kuvati zajedno sa mesom, dok meso ne postane mekano.
  • Korak 9 – Začiniti po ukusu (so, biber, aleva paprika…).
  • Korak 10 – Poslužiti toplo sa pavlakom ili kiselim mlekom.

Slični postovi