Musaka od krompira
02/07/2018
: 8
: 40 min
: 45 min
: 1 h 25 min
: Srednje
Autor: Vlado Veljanovski
Sastojci
- – 700gr svinjskog mlevenog mesa
- – 1 glavica crnog luka
- – 6 većih krompira
- – 2 jaja
- – šolja mleka
Uputstvo
- Korak 1 – Glavicu crnog luka iseckati na sitno i izdinstati na malo ulja.
- Korak 2 – Dodati mleveno svinjsko meso i dinstati dok meso ne bude gotovo. Začiniti sa biberom i vegetom
- Korak 3 – Oljuštiti krompir i iseći na tanke listiće. Začiniti po želji (so, biber, vegeta…).
- Korak 4 – U pleh srednje veličine ređati listiće krompira, zatim red mesa i tako dok ne potrošite sav krompir i meso.
- Korak 5 – Listiće od krompira naređati kao poslednji sloj.
- Korak 6 – Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.
- Korak 7 – Nakon 30-40 minuta kada krompir dobije boju, izvaditi pleh iz rerne i sa strane penasto umutiti jaja i mleko sa začinima (vegeta, so, biber…) posle toga preliti preko krompira
- Korak 8 – Vratiti u rernu na 15-ak minuta, dok se ne uhvati korica.
- Korak 9 – Prijatno.