<

Lenja pita sa jabukama

Lenja pita sa jabuaka - Slatko

Lenja pita sa jabukama

25/03/2019
: 8
: 40 min
: 20 min
: 60 min
: Lako

Autor:

Sastojci
  • Testo –
    – 250gr svinjske masti
  • – 100gr šećera
  • – 500gr brašna
  • – 1 prašak za pecivo
  • – 100ml mleka

  • Fil
    – 1kg jabuka
  • – 4 kašike šećera ili više ukoliko su jabuke kisele
  • – 1 vanil šećer
  • – 1 kafena kašičica cimeta
Uputstvo
  • Korak 1Testo: Mast i šećer mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
  • Korak 2 – Dodati ostale sastojke i umesiti testo.
  • Korak 3 – Testo umotati u foliju i ostaviti u frižideru, kako bi se stegla mast.
  • Korak 4Fil: Jabuke narendati i staviti u šerpu, dodati šećer, cimet i vanil šećer
  • Korak 5 – Sve zajedno promešati i kratko prokuvati dok se šećer ne istopi.
  • Korak 6 – Testo podeliti na dva dela i razvući oklagijom.
  • Korak 7 – Testo probušiti viljuškom na par mesta, da se ne bi stvarali mehurići tokom pečenja.
  • Korak 8 – Na prvi sloj testa nafilovati jabuke, zatim preko njih prebaciti drugi razvučeni sloj testa (takođe ga probušiti viljuškom na par mesta).
  • Korak 9 – Peći u rerni na 190°C (200°C u zavisnosti od rerne) oko 20 minuta dok testo ne dobije zlatnu boju.
  • Korak 10 – Prijatno.

Slični postovi

Vanilice

Vanilice