Šnenokle sa keksom
08/04/2018
: 4
: 15 min
: 30 min
: Lako
Autor: Ana Vitanov
Sastojci
- – 1l mleka
- – 1 vanila ili vanil šećer
- – 5 jaja
- – 6 kašika šećera
- – 1 kašika brašna
- – Keks Petit Beurre (zavisno od veličine posude)
- – Džem (po izboru)
Uputstvo
- Korak 1 – U šerpu sipati mleko i vanilu.
- Korak 2 – Keks premazati džemom i spojiti sa drugim keksom, ređati u stakleni sud.
- Korak 3 – Posebno odvojiti belanca i žumanca, od belanaca treba napraviti čvrstu penu (sneg) i malo je zasladiti.
- Korak 4 – Kašikom praviti knedle od snega, polako ih stavljati u vruće mleko i prokuvati sa jedne i druge strane.
- Korak 5 – Kuvane knedle vaditi rešetkastom kašikom i ređati ih preko keksa.
- Korak 6 – Pripremiti žuti preliv od žumanaca – dobro umutiti žumanca i šećer i dodati malu kašičicu brašna, onda dodati i preostalo mleko u kom su se kuvale knedle.
- Korak 7 – Sud sa žutim filom staviti nad odgovarajući sud sa vrelom vodom, i žicom za mućenje neprestano mešati dok preliv ne provri, a potom sud skinuti sa vatre i knedle preliti ovim filom.