Vanilice
09/07/2018
: 15
: 60 min
: 60 min
: 2 h
: Lako
Autor: Ana Vitanov
Sastojci
- – 1kg brašna
- – 400gr svinjske masti
- – 8 supenih kašika šećera
- – 2 vanil šećera
- – Sok od jednog limuna
- – Kora od jednog limuna
- – 3 jaja
- – Džem po izboru
- – Prah šećer
Uputstvo
- Korak 1 – Brašno, mast, šećer, vanil šećer, sok od limuna, rendanu koru od limuna i 3 jaja umesiti tako da testo bude glatko.
- Korak 2 – Uzimati po veću lopticu i tanjiti oklagijom na debljinu oko 5mm.
- Korak 3 – Modlom po želji ili čašom seći testo i ređati na pek papir.
- Korak 4 – Peći u rerni oko 15 minuta ili dok vanilice ne dobiju rumenu boju, na 175°C.
- Korak 5 – Uzimati po dva gotova biskvita, nafilovati jednu stranu džemom i spojiti.
- Korak 6 – Vanilice uvaljati u prah šećer.
- Korak 7 – Prijatno.