Juneći burgeri sa feta sirom u pesto sosu
11/04/2018
: 4
: 20 min
: 20 min
: 40 min
: Lako
Autor: Nevena Avramovski
Sastojci
- – 500gr mlevenog junećeg buta
- – 500gr kupusa
- – 200ml pavlake za kuvanje
- – 2 supene kašike pesto sosa – zelenog ili belog (umesto pesta može ajvar u istoj količini)
- – 200gr feta sira
- – 80gr maslaca
- – So
- – Biber
- – Celo jaje po želji
Uputstvo
- Korak 1 – Mleveno meso pomešati sa izdrobljenom fetom, dodati so, biber i jaje.
- Korak 2 – Oblikovati male ćufte pa ih peći na oko 50-60gr maslaca na srednjoj vatri.
- Korak 3 – Iseckati kupus sitno pa ga peći u drugom tiganju na preostalom maslacu, na umerenoj vatri i posoliti, pobiberiti po želji (kupus po želji može duže da se peče kako bi skroz omekšao ili ga peći oko 10-15 minuta kako bi ostao krckav).
- Korak 4 – Sos: 200ml pavlake za kuvanje pomešati sa pestom pa ga ugrejati u mikrotalasnoj pećnici ili u šerpi.
- Korak 5 – Kada su ćufte gotove preliti ih pesto sosom i servirati uz pečeni kupus.