Čokoladna torta
09/04/2018
: 10
: 15 min
: 45 min
: 1 h
: Srednje
Autor: Branka Mickovski
Sastojci
- – 12 jaja
- – 500gr šećera
- – 400gr crne čokolade
- – 250ml mleka
- – 250gr maslaca
- – Par kašika brašna
Uputstvo
- Korak 1 – Kora: Umutiti 12 belanaca sa 250gr šećera. Na kraju dodati (rukom umešati) 2 kašike brašna i 200gr otopljene čokolade.
- Korak 2 – Peći u velikom plehu (pek papir obavezno) na 180°C oko 20-25 minuta.
- Korak 3 – Kada se ohladi, iseći po dužini na 2 dela i tako napraviti dve kore.
- Korak 4 – Fil: Umutiti 12 žumanaca sa 250gr šećera i 4 kašike brašna pa to ukuvati u 250ml mleka.
- Korak 5 – Kada se fil ukuva skloniti sa ringle i dodati 200gr čokolade i maslac da se istope u filu.
- Korak 6 – Nakon toga ređati jednu koru pa namazati fil, potom staviti drugu koru i opet namazati ostatak fila.
- Korak 7 – Tortu ostaviti na sobnoj temperaturi 3-4 sata, pa onda staviti u frižider i staviti šlag po želji.