Češke knedle
21/03/2018
: 6
: 50 min
: 20 min
: 1 h
: Teško
Autor: Vlado Veljanovski
Sastojci
- – 500gr brašna
- – 1 jaje
- – 1/2 kvasca
- – 250ml mleka
- – 2 kafene kašike šećera
- – Malo soli
- – Džem od kajsija
- – Mak (za posipanje)
- – 1 pakovanje putera (za prelivanje)
Uputstvo
- Korak 1 – Pomešati kvasac, mlako mleko i šećer.
- Korak 2 – Kada kvasac nadođe dodati brašno i jaje, potom umesiti testo.
- Korak 3 – Testo ostaviti da nadođe tri puta, i posle svakog dizanja premesiti.
- Korak 4 – Razvući testo i iseći na kocke otprilike 10x10cm, filovati džemom i formirati knedle.
- Korak 5 – Knedle kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju, okretati knedle u toku kuvanja.
- Korak 6 – Kuvane knedle politi vrućim puterom, šećerom i makom.