Češke knedle

Češke knedle - Slatko

Češke knedle

21/03/2018
: 6
: 50 min
: 20 min
: 1 h
: Teško

Autor:

Sastojci
  • – 500gr brašna
  • – 1 jaje
  • – 1/2 kvasca
  • – 250ml mleka
  • – 2 kafene kašike šećera
  • – Malo soli
  • – Džem od kajsija
  • – Mak (za posipanje)
  • – 1 pakovanje putera (za prelivanje)
Uputstvo
  • Korak 1 – Pomešati kvasac, mlako mleko i šećer.
  • Korak 2 – Kada kvasac nadođe dodati brašno i jaje, potom umesiti testo.
  • Korak 3 – Testo ostaviti da nadođe tri puta, i posle svakog dizanja premesiti.
  • Korak 4 – Razvući testo i iseći na kocke otprilike 10x10cm, filovati džemom i formirati knedle.
  • Korak 5 – Knedle kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju, okretati knedle u toku kuvanja.
  • Korak 6 – Kuvane knedle politi vrućim puterom, šećerom i makom.

Slični postovi

Lenja pita sa jabukama

Lenja pita sa jabukama